dilluns, 13 de novembre del 2017

XERRADA MICROPLÀSTICS


Primer de tot, n’Agnès ens va explicar coses sobre els plàstics, per exemple que una ampolla de plàstic tarda 100 anys en desfer-se i també que d’aquí uns 40 anys hi haurà més plàstics que peixos.
Ens va explicar que hi ha zones a la mar que estan plenes de plàstics (ampolles, bosses,…).

Si trobam una tortuga que porta enganxat un plàstic és millor no ajudar-la nosaltres, sinó telefonar al veterinari d’animals marins perquè si nosaltres li treim, com la bossa pot estar enganxada a l’estómac també li podríem treure els intestins.

Una vegada que ens havia explicat tot allò relacionat amb els animals, ens va dir que van contactar amb un científic per fer una investigació: volen saber quant de plàstic hi pot haver a l’arena de les platges d’Eivissa.

Ells varen marcar unes parcel·les quadrades a l’arena, les varen anomenar parcel·les A (les més properes a la mar) i parcel·les B (allà on hi ha les gandules). De cada tipus n’hi havia sis, i de cada una van agafar arena i la posaren en una bossa. 

Nosaltres vàrem fer un experiment: primer ens va repartir una safata i després les bosses amb l’arena. L'arena que ens varen donar era de Talamanca. Havíem de posar l’arena de les bosses dins la safata i començar a buscar coses com llosques, plàstic i més. Anàvem en parelles, havíem de buscar coses encara que si no en trobàvem era millor!

Ens va donar una fitxa per apuntar el que vàrem trobar. Amb el que vàrem trobar Agnès va omplir una graella a l’ordinador perquè el científic ho vegi. 


TEXT DE SONIA CUCOS


Aquí hi ha un parell de fotografies:
PLÀSTIC 0 - FOTOS

Per saber-ne més:
http://www.observadoresdelmar.es/




3 comentaris:

  1. Hola som na Mar. Me va agradar molt la xerrada de plàstic 0 va ser molt interessant sobretot quan estava amb na Sara buscant plàstics a la arena. Aquell dia me va encantar.

    ResponElimina
  2. Quina il•lusió, el primer comentari al bloc!!
    Estic molt contenta que t'agradàs Mar, vàreu fer molt bona feina. Ara m'has fet recordar que hauríem de mirar si el científic que supervisa aquest projecte ha revisat les nostres dades.

    Una abraçada,
    Cati

    ResponElimina
  3. Cati quan mirarem si el científic a revisat les nostres dades. Adéu fins demà.
    som na Mar

    ResponElimina

ANIMALS ENDÈMICS

ANIMALS ENDÈMICS DE LES ILLES BALEARS http://www.caib.es/sacmicrofront/home.do?idsite=173&lang=CA Elegeix un animal endèmic de les...